Hírek

2018.10.12 15:20

Hírlevél

Kiadónk könyveit megvásárolhatja, illetve megrendelheti könyvesboltunkban, valamint arra is van lehetőség, hogy a könyveket félretegyük önnek. Keressen minket személyesen, e-mailben, illetve telefonon!

Budapest, V. kerület Károlyi utca 17. az Egyetem tér mellett,
(06 1) 269 9532; 
+36-20-574-3119
novissima.karolyi@novissima.hu

Monográfiák

Monográfiák

Dr. Pápai-Tarr Ágnes
A büntetéskiszabás aktuális kérdései

ÚJDONSÁG

A büntetéskiszabás a tágabb értelemben vett büntetőjog manapság keveset tárgyalt területe. A büntetéskiszabási gyakorlatot érő folyamatos kritikák dacára, és annak ellenére, hogy a helyes büntetéskiszabás a büntetőjog egyik legfontosabb feladata, napjainkban csak nagyon kevés tudományos írás foglalkozik a büntetéskiszabás elveivel és annak gyakorlatával.
A könyv szerzője a büntetéskiszabás elméleti kérdéseinek ismertetése után elemzi a büntetést befolyásoló körülményeket, különös tekintettel az alanyi büntetéskiszabási tényezőkre. Majd a magyarországi büntetéskiszabási gyakorlat bemutatását követően a Debreceni Törvényszék illetékességi területén a lopás, valamint a járművezetés ittas állapotban bűncselekmények konkrét bírósági ítéletein keresztül vizsgálja, hogyan alakul a csekély tárgyi súlyú, tömegesen előforduló bűncselekmények esetén a büntetéskiszabási gyakorlat, mennyiben valósulnak meg az ítélkezésben a jogtudomány által kidolgozott és az 56. BKv által lefektetett elvek.
A könyv nem csak a bíróknak, hanem az ügyvédeknek és az ügyészeknek is nagy segítségére lehet. A büntető anyagi és eljárásjog szintézise miatt a mindkét jogterülettel tudományosan foglalkozó szakemberek számára is tartogat újdonságokat.
Szerzőnk, Dr. Pápai-Tarr Ágnes a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Büntetőjogi Tanszékének docense. 2010-ben a Miskolci Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolában szerzett tudományos fokozatot. 2023-ban a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán habilitált. Kutatási területei: a büntetőeljárás gyorsítása a magyar és a francia büntetőjogban, a büntetéskiszabás elméleti és gyakorlati kérdései, az alternatív szankciók a büntetőjogban, illetve a kiskorúak fokozott büntetőjogi védelme.
Ez a monográfia a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj támogatásával készült. A könyvhöz online kiegészítés is tartozik, amely QR kódon keresztül érhető el, és az 56. BKv-t tartalmazza. el.

Szerző: Dr. Pápai-Tarr Ágnes
Lektorálta: Dr. Tóth Mihály
Megjelent: 2024
ISBN 9786156484444
ISSN 2939-7529
Terjedelem: 416 oldal
Méret: B5
Kötés: ragasztott

Ára: 7850 Ft

mintaoldal, tartalom (pdf)

Megrendelhető telefonon, e-mailben illetve partnerünktől, a ronniszakkonyv.hu-tól.

 

 

Herke-Fábos Barbara Katalin
A megelőző pártfogás a jogágak metszéspontjában

A szerző jogágakat átívelő szemlélettel mutatja be a bűnmegelőzési szempontból veszélyeztetett gyermek veszélyeztetettségének megszüntetésére irányuló megelőző pártfogás intézményét annak bevezetésétől napjainkig. A hiánypótló mű a gyermek- és fiatalkorúak bűnözésének és bűnmegelőzésének kapcsolatát holisztikus megközelítéssel vizsgálja, kijelölve ebben az egységben a megelőző pártfogás helyét. A tudományos kutatásra épülő elemzés a jogintézmény küldetésének betöltését a jogalkalmazói gyakorlat bemutatásán alapuló hatékonyságvizsgálat segítségével szemlélteti.

Herke-Fábos Barbara Katalin 2005-ben szerzett jogi diplomát a PTE jogelődjeként működő Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Szociális és gyermekvédelmi jogalkalmazói tapasztalatszerzését követően 2015-től a PTE ÁJK Polgári Jogi Tanszék Családjogi és Szociális Jogi Csoportjának munkatársa. 2022 júniusában „summa cum laude” minősítéssel védte meg doktori disszertációját, amely elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága (PAB) és a Veszprémi Területi Bizottsága (VEAB) által közösen megszervezett Pannon Tudományos Nap elnevezésű konferencia keretében a PAB-régió legjobbnak ítélt PhD munkája címet.

Ez a monográfia a szerző PhD értekezését foglalja magában. A könyv a digitális kor igényeit szem előtt tartva innovatív elemként online kiegészítést is tartalmaz, amely QR kódon keresztül érhető el.

Szerző: Herke-Fábos Barbara Katalin
Lektorálta: Fantoly Zsanett és Hegedűs Andrea
Megjelent: 2022
ISBN 9786156484178
ISSN 2939-7529
Terjedelem: 240 oldal
Méret: B5
Kötés: ragasztott

Ára: 4800 Ft

mintaoldal, tartalom (pdf)

Megrendelhető telefonon, e-mailben illetve partnerünktől, a ronniszakkonyv.hu-tól.

 

Honlap készítés